Aktiviteter på Majavatn


Turer i fjell og mark
Med hytte i området har man base-camp midt i Norges fineste natur. Dersom man ikke er redd for å gå utenfor oppkjørte stier og løyper, finnes det mange muligheter. Det er ofte naturlig å legge turen til Børgefjell nasjonalpark, men det finnes flotte fjell, daler og vann også utenfor nasjonalparken.  Multer

Sykkelturer eller ut med kano og kajakk
Majavatn har fint innlandsklima i sommerhalvåret. På varme sommerdager ligger det an til både bading og båtliv. Det finnes flere rolige veier i området som egner seg for fine sykkelturer. Veien ned til og rundt Fiplingdalsvatnet er en av dem. For de som vil ferdes til vanns, byr vannene fra Store-Majavatn og ned til Svenningvatnet på utmerkede forhold for kano og kajakk. De utallige holmene, vikene og tangene legger til rette for en spennende tur. Eller kanskje frister det med litt adrenalin-kick i form av elvepadling i noen av elvene i området.

LøypeskiltFlotte langrennsløyper
Majavatn har gode, gammeldagse norske vintre med stabile snøforhold og gode skiforhold. Fra Børgefjellgrenda kjøres det regelmessig gjennom vinteren opp skiløyper innover fjellet og i liene i lavlandet. Vår egen tråkkemaskin sørger for topp forhold. Vi har satset på en stor tråkkemaskin som tråkker inntil 5 meters bredde, noe som også gir gode traseer for skøyting. Her er det gode muligheter både for den som vil trene aktivt, eller gå en rolig tur, eller for minstemann som tar sine første skisteg. Løypene starter i direkte tilknytning til feltet.

Jakt og fiske
Det er nærmere hundre år siden de første engelske lordene kom til områdene ved Majavatn for å fiske førsteklasses norsk fjellørret og å nyte naturen. Også i dag fremstår området med et rikholdig tilbud innen jakt og fiske. De mange vannene rundt feltet har god bestand av flott fjellørret, og fjell-liene er tilholdssted for rypa, storfuglen og haren. Det er hovedsakelig statens fiske- og jaktkort som gjelder, fiskekort kjøpes av Statskog SF gjennom bla nettportalen www.inatur.no

Snøscooter på vinteren Snøscooter sluffe
Grane kommune tilrettelegger for milevis med snøscooter-løyper med utgangspunkt i Majavatn. Her kan man kjøre østover mot Hattfjelldal og Sverige, og sørover mot Namsskogan.

Ute etter noe mer ekstremt?
Naturen som omgir oss innbyr også til noen skikkelige adrenalinkick. Hva med å ta randonne-skiene på topptur til fjell med ubegrenset av urørt pudder, eller prøv kiting på Store-Majavatn.